Keynote

Afsluiting Jasper van Kuijk

 
Zeker weten, onze behoefte om alles zeker te weten, dat is waar de bijdrage tijdens de Afsluiting van Jasper van Kuijk over gaat. We zijn verslingerd aan Big Data. Van Kuijk daagt je uit een keer niks op te zoeken, je over te geven aan de verrassing.
 
titel document
De centrale vraag die Jasper zich in zijn voorstelling Over de Streep stelt is: welke informatie is relevant om te weten en welke niet. Hoe komt het dat we onbewust heel veel dingen opslaan zonder hier iets aan te hebben. In een verhaal dat deels aan zijn eigen leven wordt gekoppeld, krijgen we steeds meer antwoorden. De verhalen en de problemen die Van Kuijk schetst zijn voor iedereen herkenbaar.

De informatie die Jasper in zijn leven heeft verzamelt wil hij ordenen, zodat zijn kinderen dit niet zelf hoeven te ontdekken, maar zodat deze een vervolg kunnen geven aan hetgeen hij al weet. De lijst van vergaarde kennis wordt tijdens de voorstelling gemaakt en de verhalen hangen hiermee samen. Niet bijzonder origineel, maar wel een leuke kijk op de informatie die we in een mensenleven inzamelen. 
Document delen
">
Top